Klubnyheder

Visionsdag for SIFs bestyrelse

6. december 2018, 11.49

Onsdag 5. december valgte den samlede SIF-bestyrelse og Daglig Leder, Jacob Tind, at sætte fokus på hinanden - og klubben - i seks intensive timer. Det Nye SIF fortsætter sin udvikling, og fremstår endnu mere samlet end nogensinde før.


Fokus på præferencer og kompetencer

Rammerne for dagen bestod først i en erkendelse - og anerkendelse - af deltagerne, fortæller Jacob Tind:


- En grundforudsætning for enhver gruppes udvikling, er det enkelte medlems individuelle præferencer, sat i forhold til de øvrige medlemmer. Derfor startede vi dagen med at skabe en bevidsthed om, hvad der giver os energi - og hvad der dræner os for energi. Næste skridt var en åbenhed omkring, hvad der driver os som frivillige i en forening, og hvad vi ønsker for Det Nye SIF. Denne proces kan være svær at håndtere, men samtidigt er det afgørende for den fortsatte proces. 


Bestyrelsen i SIF prøvede kræfter med personprofiler, som efterfølgende kan benyttes i en målrettet rekruttering af nye medlemmer. Den gode gruppedynamik kræver forskellige typer, og dén indgangsvinkel er i sig selv brugbar i rekrutteringsøjemed.


Fra styrker og muligheder til SIFs eksistensberettigelse

Bestyrelsesmedlemmerne var efterfølgende i en interessant diskussion, hvor klubben blev omdrejningspunktet. Med afsæt i en SWOT-analyse, blev SIFs styrker og muligheder vendt og drejet, mens der også - i et konkurrenceperspektiv - blev kigget på svagheder og trusler.


Herfra var fokus sat på det store "Hvorfor" - nemlig årsagen til, at SIF overhovedet skal eksistere. Netop dette punkt har en særlig betydning, fortæller Jacob Tind:


- Som de ildsjæle vi er, har vi alle dage fundet på indsatsområder og andre ting, som kunne være spændende. I dag blev vi tvunget til at forholde os til "hvorfor", og det er faktisk sværere end man skulle tro. Det kræver argumentation og at man kommer helt ned til kernen. Og netop kernen er det, der er vores fundament. Med det på plads, kan vi begynde at drømme og sætte os målsætninger - og så er vi inde i det, der kaldes strategi, som er det langsigtede perspektiv. Det er i denne fase, at vi begynder at flytte SIF og skabe merværdi. Derfor er jeg meget glad for, at vi brugte tiden i dag, og jeg føler mig tryg ved den proces, vi nu har sat i gang.


Det Nye SIF i overskrifter

Det Nye SIF blev lanceret i foråret 2018, med ansættelsen af en Daglig Leder.


HR og uddannelse af trænerne var første indsatsområde - indtil videre har vi gennemført tre interne uddannelsesdage med et fagligt fokus.


Det Nye SIF har oprettet et Fodboldens Råd, som bistår med kompetencer inden for drift og udvikling.


Bestyrelsen i SIF har gennemført Visionsdag 2018.Er du nysgerrig på SIF - og kunne du tænke dig at blive en del af familien? Så klik her.